top of page
kep2.jpg

Termékeink

Az ültetvények felújítását és korszerűsítését követően, 2015-ben kezdtünk borászattal foglalkozni. Első termékünk a 2019 évjáratú Brut Nauture pezsgő volt. 

frizante.jpg

Zichy Anna Frizzante

Birtokunk habzóborát furmintból készítettük, melyet kevés muskotállyal és traminivel gazdagítottunk. Elegáns színét, gyümölcsös illatát, citrusos aromáját és lendületes savait a maradékcukortartalom keríti harmóniává.

Zichy Anna  2020

A 2020-as évjáratú Zichy Anna pezsgő első tételét degorzsáltuk és az eddigieknek megfelelően "brut nature" méthode traditionnelle kategóriában készítettük. 

"Világos szalmasárga szín. Illatában a termőhely egyedi ásványos karakter kér figyelmet, amit a muskotály jellegzetes aromajegyei  emelnek egy következő, magasabb szintre. Kóstolva száraz, vibráló savérzet, könnyed érzetű, ám finoman húsos test, s hosszú utóíz jellemzi. Az alapjául szolgáló nagyszerű minőségű szőlőnek köszönhetően, a korty egységes, töretlen lendülettel vonul át a nyelven. Aromájában ismét a termőhelyé a főszerep, amit felsejlő gyümölcsös karakter ölel körbe hosszan, méltóságteljesen. Pazar pezsgő, igazi remekmű, kétségtelenül az egyik legszebb a hazai piacon. Különleges alkalmak utolérhetetlen koronaékszere, első osztályú ételkísérő. Halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, salátákhoz, zöldség krémlevesekhez, füstölt lazachoz, kaviárhoz, érlelt sonkákhoz, friss sajtokhoz ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!" Kovács Antal sommelier

pezsgoG.jpg
kispezsgő3.jpeg

Zichy Anna piccolo 2019 0,2 l

Ez a 0,2l palackozású tétel, teljesen megegyezik nagy testvérével, azzal a különbséggel, hogy ez akár zsebben is elfér. Valljuk meg, ez így nagyon praktikus. Ideális két fő részére rögtönzött ünnepléshez, piknikre, vagy ha mondjuk nem szeretnénk egy normál palack pezsgőt felbontani, de azért egy vagány pezsgős reggelit szívesen elfogyasztanánk; itt a parádés megoldás!

furmint2_edited.jpg

Zichy Anna birtokbor

2021-ben elkezdjük a Birtok első, furmint alapú szárazborának készítését is. Palackos érlelést követően, 2023 karácsonyán kezdjük az értékesítést.

Tokaji aszú

A Zichy Szőlőbirtok első aszúbora jelenleg hordóban érik. 2023. karácsonyra tervezzük az első palackozást.

aszu_tokaj.jpg
bottom of page